Skavtski dom v Dragi

 

 

KJE SE NAHAJA?

Skavtski dom v Dragi je v slovenskem zamejstvu med Lipico in Kozino, blizu Bazovice (Basovizza). Dom leži na lepi lokaciji. Naravoslovno je kraj izredno zanimiv. Okoli doma je kraška vegetacija, blizu je tudi znana dolina Glinščice. Železniška postaja Hrpelje-Kozina je oddaljena samo tri kilometre, kot je približno na isti razdalji tudi avtocestni izhod Kozina na avtocesti Ljubljana-Koper. Če pa prihajamo z goriškega, je bolje, če se poslužujemo tržaškega avtocestnega omrežja do izhoda Padriče (Padriciano). Ne smemo pa pozabiti na osebni dokument za prehod čez državno mejo, če prihajamo iz Republike Slovenije.

 

 

KAJ SKAVTSKI DOM NUDI?

Dom ima šestdeset ležišč, porazdeljenih po šestih sobah. V domu je velika jedilnica, opremljena kuhinja (plinski štedilnik s pečico, hladilnik), sanitarije, umivalniki in prhe. Pred poslopjem je dvorišče (parkirišče in prostor za glavne zbore) z visokim jamborom za dviganje zastave. Za stavbo pa je manjši travnik, namenjen manjšim skavtskim taborom, s primernim prostorom za taborni ogenj. V domu je topla voda ter kurilnica za centralno ogrevanje prostorov.

 

 

KOMU JE SKAVTSKI DOM NAMENJEN?

Skavtski dom v Dragi je idealen za tabore volčičev in volkuljic, za srečanja in tabore voditeljev ali klanov-noviciatov, za izhode višjih vodov ali pa za taborne šole.

Prednost imajo skavtske skupine, sprejemamo pa tudi verske in župnijske skupine.

 

 

REZERVACIJE IN INFORMACIJE

Rezervacije in informacije:    Paolo Biancuzzi-Očarljivi leopard:

ITA GSM 0039-339-8672555

SLO GSM 00386-31-781335

paolo.leopard@adriacom.it; francbiancuzzi@libero.it